Еп. 6: От marketplace до exit с Роси (part 1) | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Coaching / Training, Marketplace
, Episode 6

От marketplace до exit с Роси (part 1)

Rossi Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Роси Митова

Гост
Polly Desheva Host Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

Епизод 6 е първата част на разговора ни с Роси Митова, с която си говорим за това как се справя с извънредното положение, как то я заварва в Банско и стартирането на farmhopping. Както и заглавието подсеща, говорим си и за това как да превърнеш една идея в marketplace на изцяло нов пазар, как идеята еволюира и как се стига до exit (повече за това и в част 2 на нашия разговор).
 

Задълбаваме от първообраза на farmhopping, как той се развива и променя супер много през годините; за “Аха” моментите, защо избира да се върне обратно от Лондон в България, разликите между екосистемите. Също споменаваме за това какво е да трябва да обучиш потребителите си на нов вид поведение и също колко е важен timing-а за един стартъп.

Какво е да причакваш главния редактор на Forbes.com в тоалетната, но хем да е “естествено” и хем да предизвикаш интерес? Чуйте в епизода ;)

 

“Първата идея за farmhopping (мен ме е срам да си го кажа) беше, че можеш да си вземеш овца под наем… 😄 … това даже не е най-смешното… и да взимаш решения за това дали овцата ще си има малки или ще я доиш”

 

“Голям Аха момент: Тогава си спомям, че нямахме никакви пари останали в сметката, ама край, фалит, 2 лева… имам скрийншотове на тези моменти. Те са доста чести между другото… Никакви пари в сметката, никакви инвестиции, ама нищо. И аз реших да напечатам какво се предлага от различните ферми, продуктите им и обиколих всички бюра на бетахаус и хората да си цъкват с химикалка какво искат да поръчат… И така се роди идеята за кооперативите и тя после се разви.”

 

“Може би най-пресният ми спомен беше, когато стартирахме farmhopping в Лондон… трябваше да го направим с 15 000 евро. Общо взето беше: живееш по канапетата на приятели и ядеш боб от консерва. Това беше периодът ни в Seedcamp и беше много rewarding период, но си беше изгърбване.”

 

За farmhopping:

Farmhopping е спасението на градския човек, който иска да пазарува чиста храна от малки български ферми, произведена с грижа както за неговото здраве, така и за природата. Платформата предлага стотици продукти от десетки производители, които могат да се поръчат само с няколко кликвания на мишката.
 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartup
 

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите