Skip to content

Members

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

Female Entrepreneurship Bulgaria

Members

Al Nik Female Entrepreneurship Bulgaria

Александра Николова

В Nomadways правят обучения и резиденции за артисти и обучители.
Ål Nik е илюстратор и визуален артист. Замесена е в артистичните обучения на Nomadways и се занимава с визуална комуникация, създаване и координиране на европейски проекти, изящни изкуства и инди музика.

Боряна Балканска

Произвежда, търгува и изнася БИО пълнозърнести солети и крекери NATUR.
Боряна обича здравословния начин на живот. Това обхваща както добрата храна, така и спорта и преживяванията на чист въздух. Затова удоволствие й доставя да работи в тази сфера.
Diana Aladzhova Female Entrepreneurship Bulgaria

Диана Аладжова

Box to Remember изработват тематични кутии с изненади за различни поводи в подкрепа на глухата общност
Диана е финансист с 10 години опит в сферата на дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа, социален предприемач и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”
escreo

Елена Николова

ESCREO – компанията, която направи възможно писането по стените.
Ели е съосновател на ESCREO, участва в редица проекти и инициативи за развитие на стартъп екосистемата в България. Стипендиант в предприемаческите програми: SEP (2013), YTILI (2018), EIR (2019); ментор в Teenovator (2018-2019), част от организацията на Rails Girls Sofia (2013-2018); Forbes #30under30 клас от 2016 г.; тенис фен, wanna-be blogger и пътешественик.
Elina Zheleva Female Entrepreneurship Bulgaria

Елина Желева

Launchlabs е студио за бизнес редизайн – подготвят организациите за бъдещето.
Най-големият ми и любим проект досега е изграждането на Лончлабс – международно студио за бизнес редизайн с офиси в София, Берлин, Базел и Бангалор. Завършила съм дизайн мислене към Станфордския Университет и съм евангелист за въвеждането на методологията в България и региона.

Ива Гумнишка

Социално предприятие, което наема бежанци, за да предоставят анотация на данни.
Ива е основател на Humans in the Loop, част от класацията 30 под 30 на Форбс в сферата на социалното предприемачество. Интересува се от приложенията на технологиите за добри каузи и бъдещето на изкуствения интелект и взаимодействията му с хората. Завършила е Човешки права в Колумбийския университет.
Ivelina Atanasova Gencheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Ивелина Атанасова - Генчев

Newtrend e маркетинг агенция с фокус върху дигиталната трансформация и пазарните стратегии.
Ивелина Атанасова – Генчев е консултант по дигитална трансформация на бизнеса и стратегически маркетинг. Коуч. Майка. Автор на теорията за “дигитали деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.
Yoanna Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Йоанна Митовa

metta е място за почивка и флотация, с грижа за духа и тялото.
Йоанна е основател на пространство за флотация и почивка metta. Дълги години движи екологичната инициатива Горичка, до скоро беше част от екипа на вдъхновяващите сутрешни събития CreativeMornings Sofia, ко-създател на вече затворилото пространство за култура и дизайн Генератор.
Kristina Georgieva Female Entrepreneurship Bulgaria

Кристина Георгиева

Efir Gems&Jewellery – бранд за бижута със скъпоценни камъни и диаманти.
Кристина най-накрая е открила своето призвание. Нейната страст е търговията, а красивите бижута, скъпоценните камъни и диамантите са продукт, който познава и обича. Постоянно намира вдъхновените във всичко около себе си, а от време навреме и някоя нова идея за реализиране..
Laura Slavov Female Entrepreneurship Bulgaria

Лаура Славов

Balcanic: е начин на живот за пътешественици.
След прекарани 8 години в Холандия, Лаура се завръща в България, за да стартира собствен бизнес и да се посвети на това, което обича. С Balcanic: организират преживявания в природата на България, чрез които свързват човек с човек и човек с природа.
Luba Hristova Female Entrepreneurship Bulgaria

Люба Христова

SOHO – коуъркинг пространство за представители на креативния сектор.
Създател на своята реалност – светът около SOHO, в чийто център е семейсвото – бизнес партньорът ми и баща на двете ни деца, голдените ни, приятелите и къщата на любимото синьо. Другото е нейно Величество Природата и генериране на уют и положителна среда за сходномислещите хора, избрали да създават.
Lubomila Jordanova Female Entrepreneurship Stories

Любомила Йорданова

PlanA.Earth е SaaS платформа, която подпомага бизнеси да спестяват пари и намалят емисиите си.
Любомила Йорданова е съосновател и изпълнителен директор на PlanA.Earth, стартиращ в Берлин стартъп, разработващ бизнес платформа SaaS за намаляване на вредните емисии и спестяване на пари и съосновател на Greentech Alliance, общност от 300+ greentech бизнеса.
РАЗКАЖИ И ТИ

Искаш да станеш част от нашето общество? Пиши ни защо тук:

Последвай ни в Instagram