Members - FEB | Community Stories - all amazing members 2020 Skip to content

Members

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

Female Entrepreneurship Bulgaria

Members

Check boxes filter services
Al Nik Female Entrepreneurship Bulgaria

Александра Николова

В Nomadways правят обучения и резиденции за артисти и обучители.
Ål Nik е илюстратор и визуален артист. Замесена е в артистичните обучения на Nomadways и се занимава с визуална комуникация, създаване и координиране на европейски проекти, изящни изкуства и инди музика.

Боряна Балканска

Произвежда, търгува и изнася БИО пълнозърнести солети и крекери NATUR.
Боряна обича здравословния начин на живот. Това обхваща както добрата храна, така и спорта и преживяванията на чист въздух. Затова удоволствие й доставя да работи в тази сфера.
Diana Aladzhova Female Entrepreneurship Bulgaria

Диана Аладжова

Box to Remember изработват тематични кутии с изненади за различни поводи в подкрепа на глухата общност
Диана е финансист с 10 години опит в сферата на дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа, социален предприемач и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”

Диляна Добринова

the other half е консултантска агенция за стратегическо развитие на брандове.
Диляна е „soul-digger” – харесва да търси душата във всичко около нея – било то човек, бранд или жив елемент от природата. Мисията й е да помага на хората да надникват под повърхността и да изграждат дълбоки връзки в лични и бизнес отношения, както и със средата около тях.
escreo

Елена Николова

ESCREO – компанията, която направи възможно писането по стените.
Ели е съосновател на ESCREO, участва в редица проекти и инициативи за развитие на стартъп екосистемата в България. Стипендиант в предприемаческите програми: SEP (2013), YTILI (2018), EIR (2019); ментор в Teenovator (2018-2019), част от организацията на Rails Girls Sofia (2013-2018); Forbes #30under30 клас от 2016 г.; тенис фен, wanna-be blogger и пътешественик.

Ели Зарева-Христова

Курсове и уроци по български език и култура за чужденци
Ели се занимава с преподаване на чужд език от 2010г. Има опит с различни методи и възрасти в България и чужбина. През 2015г. полага основите на “Едно” – школа за български език и култура. Част е от Able и в момента е ментор в две програми.
Elina Zheleva Female Entrepreneurship Bulgaria

Елина Желева

Launchlabs е студио за бизнес редизайн – подготвят организациите за бъдещето.
Най-големият ми и любим проект досега е изграждането на Лончлабс – международно студио за бизнес редизайн с офиси в София, Берлин, Базел и Бангалор. Завършила съм дизайн мислене към Станфордския Университет и съм евангелист за въвеждането на методологията в България и региона.

Елица Стоилова

Umni.bg автоматизира комуникацията с клиентите чрез разговорен AI за бизнесите.
Елица Стоилова се завръща в България след над 20 години успешна кариера в хотелиерството и туризма зад граница до Генерален Директор на хотел, за да започне ново приключение у дома и съоснове IT компания с фокус върху автоматизацията на комуникацията с клиентите чрез разговорен ИИ, Umni.bg.

Ива Гумнишка

Социално предприятие, което наема бежанци, за да предоставят анотация на данни.
Ива е основател на Humans in the Loop, част от класацията 30 под 30 на Форбс в сферата на социалното предприемачество. Интересува се от приложенията на технологиите за добри каузи и бъдещето на изкуствения интелект и взаимодействията му с хората. Завършила е Човешки права в Колумбийския университет.
Ivelina Atanasova Gencheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Ивелина Атанасова - Генчев

Newtrend e маркетинг агенция с фокус върху дигиталната трансформация и пазарните стратегии.
Ивелина Атанасова – Генчев е консултант по дигитална трансформация на бизнеса и стратегически маркетинг. Коуч. Майка. Автор на теорията за “дигитали деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.

Ирина Алтънова

BCWT вдъхновява и мотивира жени да намерят своето място в дигиталния свят.
Ирина е бакалавър по “История” от СУ “Св. Климент Охридски”. В момента изучава магистратура “Културна антропология” там, а наскоро премина и през обучение по “Културология” в университета “Кардинал Стефан Вишински” във Варшава.
Yoanna Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Йоанна Митовa

metta е място за почивка и флотация, с грижа за духа и тялото.
Йоанна е основател на пространство за флотация и почивка metta. Дълги години движи екологичната инициатива Горичка, до скоро беше част от екипа на вдъхновяващите сутрешни събития CreativeMornings Sofia, ко-създател на вече затворилото пространство за култура и дизайн Генератор.
РАЗКАЖИ И ТИ

Искаш да станеш част от нашето общество? Пиши ни защо тук:

Последвай ни в Instagram