Members - FEB | Community Stories - all amazing members 2020 Skip to content

Members

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

Female Entrepreneurship Bulgaria

Ambassadors

Check boxes filter services
Laura Slavov Female Entrepreneurship Bulgaria

Лаура Славов

Balcanic: е начин на живот за пътешественици.
След прекарани 8 години в Холандия, Лаура се завръща в България, за да стартира собствен бизнес и да се посвети на това, което обича. С Balcanic: организират преживявания в природата на България, чрез които свързват човек с човек и човек с природа.
Tatyana Mitkova Female Entrepreneurship Bulgaria

Татяна Миткова

ClaimCompass помага на самолетни пътници да получат обезщетение при проблем с полета.
Татяна е един от основателите и CEO на ClaimCompass – компания, която помага на пътници да получат обезщетение при закъснял или отменен полет. След като преминават през калифорнийския акселератор 500 Startups, основателите на ClaimCompass успяват да привлекат инвестиции от 1.8 милиона долара.
Female Entrepreneurship Bulgaria

Members

Check boxes filter services
Al Nik Female Entrepreneurship Bulgaria

Александра Николова

В Nomadways правят обучения и резиденции за артисти и обучители.
Ål Nik е илюстратор и визуален артист. Замесена е в артистичните обучения на Nomadways и се занимава с визуална комуникация, създаване и координиране на европейски проекти, изящни изкуства и инди музика.

Боряна Балканска

Произвежда, търгува и изнася БИО пълнозърнести солети и крекери NATUR.
Боряна обича здравословния начин на живот. Това обхваща както добрата храна, така и спорта и преживяванията на чист въздух. Затова удоволствие й доставя да работи в тази сфера.
Diana Aladzhova Female Entrepreneurship Bulgaria

Диана Аладжова

Box to Remember изработват тематични кутии с изненади за различни поводи в подкрепа на глухата общност
Диана е финансист с 10 години опит в сферата на дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа, социален предприемач и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”

Диляна Добринова

the other half е консултантска агенция за стратегическо развитие на брандове.
Диляна е „soul-digger” – харесва да търси душата във всичко около нея – било то човек, бранд или жив елемент от природата. Мисията й е да помага на хората да надникват под повърхността и да изграждат дълбоки връзки в лични и бизнес отношения, както и със средата около тях.
escreo

Елена Николова

ESCREO – компанията, която направи възможно писането по стените.
Ели е съосновател на ESCREO, участва в редица проекти и инициативи за развитие на стартъп екосистемата в България. Стипендиант в предприемаческите програми: SEP (2013), YTILI (2018), EIR (2019); ментор в Teenovator (2018-2019), част от организацията на Rails Girls Sofia (2013-2018); Forbes #30under30 клас от 2016 г.; тенис фен, wanna-be blogger и пътешественик.

Ели Зарева-Христова

Курсове и уроци по български език и култура за чужденци
Ели се занимава с преподаване на чужд език от 2010г. Има опит с различни методи и възрасти в България и чужбина. През 2015г. полага основите на “Едно” – школа за български език и култура. Част е от Able и в момента е ментор в две програми.
Elina Zheleva Female Entrepreneurship Bulgaria

Елина Желева

Launchlabs е студио за бизнес редизайн – подготвят организациите за бъдещето.
Най-големият ми и любим проект досега е изграждането на Лончлабс – международно студио за бизнес редизайн с офиси в София, Берлин, Базел и Бангалор. Завършила съм дизайн мислене към Станфордския Университет и съм евангелист за въвеждането на методологията в България и региона.

Елица Стоилова

Umni.bg автоматизира комуникацията с клиентите чрез разговорен AI за бизнесите.
Елица Стоилова се завръща в България след над 20 години успешна кариера в хотелиерството и туризма зад граница до Генерален Директор на хотел, за да започне ново приключение у дома и съоснове IT компания с фокус върху автоматизацията на комуникацията с клиентите чрез разговорен ИИ, Umni.bg.

Ива Гумнишка

Социално предприятие, което наема бежанци, за да предоставят анотация на данни.
Ива е основател на Humans in the Loop, част от класацията 30 под 30 на Форбс в сферата на социалното предприемачество. Интересува се от приложенията на технологиите за добри каузи и бъдещето на изкуствения интелект и взаимодействията му с хората. Завършила е Човешки права в Колумбийския университет.
Ivelina Atanasova Gencheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Ивелина Атанасова - Генчев

Newtrend e маркетинг агенция с фокус върху дигиталната трансформация и пазарните стратегии.
Ивелина Атанасова – Генчев е консултант по дигитална трансформация на бизнеса и стратегически маркетинг. Коуч. Майка. Автор на теорията за “дигитали деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.

Ирина Алтънова

BCWT вдъхновява и мотивира жени да намерят своето място в дигиталния свят.
Ирина е бакалавър по “История” от СУ “Св. Климент Охридски”. В момента изучава магистратура “Културна антропология” там, а наскоро премина и през обучение по “Културология” в университета “Кардинал Стефан Вишински” във Варшава.
Yoanna Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Йоанна Митовa

metta е място за почивка и флотация, с грижа за духа и тялото.
Йоанна е основател на пространство за флотация и почивка metta. Дълги години движи екологичната инициатива Горичка, до скоро беше част от екипа на вдъхновяващите сутрешни събития CreativeMornings Sofia, ко-създател на вече затворилото пространство за култура и дизайн Генератор.
РАЗКАЖИ И ТИ

Искаш да станеш част от нашето общество? Пиши ни защо тук:

Последвай ни в Instagram