Skip to content

Members

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

Female Entrepreneurship Bulgaria

Members

Diana Aladzhova Female Entrepreneurship Bulgaria

Диана Аладжова

Box to Remember изработват тематични кутии с изненади за различни поводи в подкрепа на глухата общност
Диана е финансист с 10 години опит в сферата на дяловите инвестиции в Централна и Източна Европа, социален предприемач и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”
Elina Zheleva Female Entrepreneurship Bulgaria

Елина Желева

Launchlabs е студио за бизнес редизайн – подготвят организациите за бъдещето.
Най-големият ми и любим проект досега е изграждането на Лончлабс – международно студио за бизнес редизайн с офиси в София, Берлин, Базел и Бангалор. Завършила съм дизайн мислене към Станфордския Университет и съм евангелист за въвеждането на методологията в България и региона.
Ralitsa Sharkova Female Entrepreneurship Bulgaria

Ралица Гребенарова - Шаркова

Shagre е онлайн бранд,създаващ и предлагащ аксесоари от висококачествени материали.
През 2011г. Ралица се гмурва в стартъп екосисистемата заедно с екипа на Start It Smart. Съосновател е на първата преакселераторска програма в Югоизточна Европа. 3 години е ментор и жури в ученическите инициативи на “Аз мога тук и сега”, била е част от екипа на Уча.се и на голяма немска ИТ компания.
Yoanna Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Йоанна Митовa

metta е място за почивка и флотация, с грижа за духа и тялото.
Йоанна е основател на пространство за флотация и почивка metta. Дълги години движи екологичната инициатива Горичка, до скоро беше част от екипа на вдъхновяващите сутрешни събития CreativeMornings Sofia, ко-създател на вече затворилото пространство за култура и дизайн Генератор.
Milena Kichashka Female Entrepreneurship Bulgaria

Милена Кичашка

TULIP Intellectual Property and Mediation e бутикова консултантска агенция за интелектуална собственост и медиация.
Милена е експерт в сферата на интелектуалната собственост. Специализира в областта на регистрацията, оценката и защитата на права, както и на разрешаването на спорове. Интересува се от конфликти и изследва техниките за водене и успешно излизане от спорове.
Kristina Georgieva Female Entrepreneurship Bulgaria

Кристина Георгиева

Efir Gems&Jewellery – бранд за бижута със скъпоценни камъни и диаманти.
Кристина най-накрая е открила своето призвание. Нейната страст е търговията, а красивите бижута, скъпоценните камъни и диамантите са продукт, който познава и обича. Постоянно намира вдъхновените във всичко около себе си, а от време навреме и някоя нова идея за реализиране..
Tatyana Mitkova Female Entrepreneurship Bulgaria

Татяна Миткова

ClaimCompass помага на самолетни пътници да получат обезщетение при проблем с полета.
Татяна е един от основателите и CEO на ClaimCompass – компания, която помага на пътници да получат обезщетение при закъснял или отменен полет. След като преминават през калифорнийския акселератор 500 Startups, основателите на ClaimCompass успяват да привлекат инвестиции от 1.8 милиона долара.
Polly Desheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Webdesh е уеб дизайн студио, изработващо красиви WordPress сайтове.
Поли е основател на webdesh.com, kreslo.studio & инициатор на FEB. Тя години наред е активна в стартъп екосистемата в България, бъдейки член и VP на Start It Smart (2011-2018), чрез членство в ABLE, доброволец в MoveBG & EDIT, участник в SEP (2014). Kаузи: еко и равенство между половете.
escreo

Елена Николова

ESCREO – компанията, която направи възможно писането по стените.
Ели е съосновател на ESCREO, участва в редица проекти и инициативи за развитие на стартъп екосистемата в България. Стипендиант в предприемаческите програми: SEP (2013), YTILI (2018), EIR (2019); ментор в Teenovator (2018-2019), част от организацията на Rails Girls Sofia (2013-2018); Forbes #30under30 клас от 2016 г.; тенис фен, wanna-be blogger и пътешественик.
Teodora Donkin Female Entrepreneurship Bulgaria

Теодора Донкин

Donkin & Partners са адвокати от ново поколение, които помагат на вашия стартъп да расте.
Някои от големите страсти на Теодора са правото, иновациите и това да помага на хората да успяват. Ето защо след години юридическа практика за други, Теодора обединява страстите си и основава Donkin & Partners – адвокатска кантора, която помага на стартъпи да растат.
Luba Hristova Female Entrepreneurship Bulgaria

Люба Христова

SOHO – коуъркинг пространство за представители на креативния сектор.
Създател на своята реалност – светът около SOHO, в чийто център е семейсвото – бизнес партньорът ми и баща на двете ни деца, голдените ни, приятелите и къщата на любимото синьо. Другото е нейно Величество Природата и генериране на уют и положителна среда за сходномислещите хора, избрали да създават.
Ivelina Atanasova Gencheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Ивелина Атанасова - Генчев

Newtrend e маркетинг агенция с фокус върху дигиталната трансформация и пазарните стратегии.
Ивелина Атанасова – Генчев е консултант по дигитална трансформация на бизнеса и стратегически маркетинг. Коуч. Майка. Автор на теорията за “дигитали деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.
РАЗКАЖИ И ТИ

Искаш да станеш част от нашето общество? Пиши ни защо тук:

Последвай ни в Instagram