Еп. 7: От marketplace до exit с Роси (part 2) | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Coaching / Training, Marketplace
, Episode 7

От marketplace до exit с Роси (part 2)

Rossi Mitova Female Entrepreneurship Bulgaria

Роси Митова

Гост
Polly Desheva Host Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

Във втората част на епизода си говорим за exit-a и какво следва оттук нататък в живота за Роси. Тук малко задълбаваме в сексизма, има ли го, срещала ли го е Роси, също за това какво е да направиш exit, колко трудности, очакване и неочаквани обрати може да доведе.
 
Роси не е говорила за exit-a досега публично, затова много се радваме, че реши да сподели с нас повече за този нов период за нея като предприемач и за нейния стартъп. Какво се случва след exit-a?
 
Отговори имаме в епизода, както и с Роси си говорим повече за най-ценните неща по пътя на предприемача, както тя споделя за себе си – ментори и coach-ове, които да ти помогнат да се развиваш, да преодоляваш предизвикателства, да ти отварят врати и да ти помагат по пътя. Именно затова и тя сега се посвещава на това да бъде такъв човек за жени предприемачи.
 
Няма да издаваме повече, насладете се на епизода и ако сте предприемач и имате нужда от съветите на Роси, можете да се свържете с нея тук:
 

“Когато започнахме Seedcamp програмата, имахме 2-3 жени предприемачки в моята група и едната беше голяма феминистка. И всичко беше “дикскриминация”, “край”, “girl power”, ама смисъл много нахъсана. И аз даже леко така странях от нея и си викам “чак пък толкова, аз не виждам кой знае какъв проблем, не виждам как може това да е пречка”. И сега fast forward 7 години – еми момичето си имаше point.”

 

Споменато в епизода “От Marketplace до exit”:

Why do ambitious women have flat heads: Dame Stephanie Shirley at TED2015
 
“Ако трябва да кажа за една поука, която си взех от моя опит като предприемач и жена CEO, e това колко е важно да имам собствен коуч, който да е минал вече по този път и да знае (от собствен опит!) пред какво си изправена. Да задава правилните въпроси, за да намеря сама правилните отговори, да бъде обективен и безпристрастен.
 
В момента работя с жени във всички етапи на бизнеса си – от идейната фаза, където помагам от самото начало да се изчисти идеята през набирането на инвестиции и фазата на бърз растеж. Вярвам, че има много, което можем да научим една от друга.
 
Можете да се свържете с мен през LinkedIn или директно да си запишете една опознавателна zoom сесия тук.”
 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups
 

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите