Еп.8: От зад кадър до телевизия и интернет с Андреа Банда Банда - FEB | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Media
, Episode 8

От зад кадър до телевизия и интернет с Андреа Банда Банда

Andrea Banda Banda

Андреа Банда Банда

Гост
Host S4 - Polly Desheva (1)

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

Здравейте, Поли тук. Днес на гости ни е Андреа Банда Банда. #мегасладка, дамата, която ни показва брандовете по забавен и готин начин в интернет, може да я познавате като част от екипа на “На кафе” или като напоследък водещата (първата жена) на Вечерното шоу по БНТ. Има страсти в киното, комедията, телевизията и сцената генерално. Завършила е в Лондон, а после се връща и работи в различни телевизии и формати, в началото зад камера, а в последствие и пред.  

Цитат от епизода:

На въпрос относно дали среща ли сексизъм: “Когато видят едно момиче на екран, гневът и критиките са много повече, отколкото към момче, към мъж. Ако съм жена на екран веднага се измисля наратива, че някой трябва да ме е сложил някъде. Не ми е пътя такъв, аз да съм минала през хиляда предавания, да съм свършила 100 неща, YouTube каналът ми не е доказателство за това, че аз съм интересен персонаж и затова продуцентката на “На кафе” като някой ме е показал на екипа, тя е решила да ме покани, не, това баща ми е отишъл и е хвърлил една торба с пари. Сексизъм ли е или…, да, сексизъм е. И като се замисля най-грозните и най-гадните неща, които съм чела са идвали от жени.”

Затова създаваме нашата общност от жени FEBcommunity, да се подкрепяме и да възпитаме в себе си подкрепа към другите жени.

“Много хора не си дават сметка, че шоубизнесът ни не е като този в Щатите. Аз нямам възможност да имам стилист, гримьор, фризьор за всяка една изява. Ти трябва всичко да си правиш сама… За Кан имаше коментири за роклята и “екипа ми защо я е избрал, нямаше ли друго” и аз тогава съм се смяла от сърце, писах на лично – “какъв екип, момиче, аз едвам съм се добрала, аз сама там съм изпратена без камера, без оператор, без нищо”. Аз отидох със селфи стик и с телефон.”

На въпрос как се справяш с цената на известността: “Психотерапия, просто защото аз съм много чувствителна.” И на коментар от Поли да не чете никакви коментари, защото така съветват и известните личности от Холивуд, Андреа отговаря: “Но има си тролове, плащам си цената за това, че изказвам политически позиции и аз не вярвах, мислех си “кой ще се занимава с мен, да плаща за публикации за мен или за тролове”, но фактите са такива. Често ако има 100 гадни коментара това са 3ма човека с еди-колко си профила.”

Нещо важно от Поли тук: “Не можеш да вярваш какво четеш, а вече не можеш да вярваш и какво виждаш (заради AI и колко реалистични видеа и аудио произвеждат) и е хубаво да говори човек с роднините си, тъй като утре ще им се обади някой на видео, ще изглежда като вас, ще говори като вас, ще иска пари или ще каже нещо друго, което не е вярно. И като съвет е (аз го направих и много приятели го направиха) да си измислите тайна фраза, която само вие си знаете с вашето семейство, която сте се разбрали каква да е и сте си казали на живо в стая, без технологии в нея, телефоните в другата стая (наречете ме параноична но това е бъдещето) и да знаете със семейството ти, това е фразата, никъде няма да я записваме, никъде другаде няма да я казваме, и тази фраза в някакъв момент може е важна (за да разберем дали наистина говорим с човека в този видео/аудио разговор в бъдеще).”

Можете да следвате Андреа (ако все още не я) в Инстаграм, за да научавате за нови нейни проекти, а и да се забавлявате и информирате: www.instagram.com/andrea_bandabanda
 
Приятно слушане!

 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Благодарим и на нашите партньори от Резонатор, че бяха наши хостове за пореден път този сезон. Резонатор е хъб за творчески технологии, което комбинира възможностите на бързото прототипиране с приложните знания. Дали сте запалени по изкуство, STEM технологии, звуково инженерство или 3D моделиране/принтиране, електроника, продуктово инженерство, потапящи интерактивни изживявания, това е мястото, където може да откриете правилния вид тех инструменти, за да превърнете проекта си в решение.

Още информация за тях можете да откриете тук: www.rsntr.com

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите