Еп.4: За изкуството да даваш с Кристина Верославова - FEB | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Art / Design
, Episode 4

За изкуството да даваш с Кристина Верославова

Christina-Veroslavova

Кристина Верославова

Гост
Host S4 - Elena Nikolova

Ели Николова

Хост

Споделете този епизод:

Кристина Верославова е актриса и продуцент, завършила престижната школа по театър и кино ‘’Лий Страсбърг’’ в Лос Анджелис.
Кристина започва театралния си път в ЛА с участия в постановки като “Три сестри” на Чехов (Мария), “Хълмове като бели слонове” и др. В България е позната от сериалите: “Татковци” и “Вина”. Основател на Артефакт Криешънс, Кристина е организатор на първия за целия Балкански полуостров, метод уъркшоп на Института по театър и кино ‘’Лий Страсбърг’’. Продуцент е и на кино работилницата за младежи: ‘’Предизвикателството’’. Съосновател на фондация ”Среда”, чиято цел да насърчи обективността и критичното мислене в обществото. Споменаваме още в епизода:

Цитати:

“Всичко което съм правила съм го правила с идеята, че по-скоро съм търсила себе си, това което мен ще ме накара да се чувствам добре и да се чувствам пълноценна. Да опозная себе си. Аз много късно разбрах кои са нещата, които ме карат да се чувствам пълноценна, да чувствам, че правя нещо смислено. И то се оказа, че е съвсем елементарното нещо – да даваш. И да създаваш. И създавайки да даваш и да помагаш под някаква форма на хората около теб или да променяш средата, в която живееш.”

“Моделството ме очупи. Сблъска ме с много хора и различни култури. Нямах избор, то ме направи отворена към света, научи ме нещо важно “не съм център на вселената.”

“По интересен начин работи животът. Важното е обаче да правим нещата, които са верни за нас. Което ние искаме, а не това, какво трябва и какво обществото ни казва.”

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Благодарим и на нашите партньори от Резонатор, че бяха наши хостове за пореден път. Резонатор е хъб за творчески технологии, което комбинира възможностите на бързото прототипиране с приложните знания. Дали сте запалени по изкуство, STEM технологии, звуково инженерство или 3D моделиране/принтиране, електроника, продуктово инженерство, потапящи интерактивни изживявания, това е мястото, където може да откриете правилния вид тех инструменти, за да превърнете проекта си в решение.

Още информация за тях можете да откриете тук: www.rsntr.com

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите