Еп. 8: Няма план Б за планетата с Люси | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
SaaS
, Episode 8

Няма план Б за планетата с Люси

Lubomila Jordanova Female Entrepreneurship Stories

Люси Йорданова

Гост
Polly Desheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

В новия ни епизод си говорим с Любомила Йорданова за предприемачеството и за зелените бизнеси, инициативи и бъдещето на планетата.  

Люси е основател на стартъпа PlanA.Earth, базиран в Берлин и те разработват цялостно решение за компании да могат да наблюдават, измерват и намалят своя екологичен отпечатък.

Тя също е съосновател на Greentech Alliance – общество от над 500 стартъпа, свързани с инвеститори, медии и бизнеси, които им помагат месечно със съвети и обратна връзка.

Люси има професионален опит във финансовата индустрия в Европа и Азия и е обявена в класацията топ 100 жени в Германия за 2020 година.

Историята на PlanA започва в Мароко, където Люси прекарва повече време в чистене на плажове, отколкото в почивка, а за останалите им инициативи, съвети за бизнеса, пивотирания и услуги можете да чуете в епизода.  

 

Цитат от епизода:

“… Истината е, че има много позитиви от това дори малките компании да действат по тази тема, тъй като са много и са заедно събрани повече от еквивалента на една или пет корпорации. Няколко неща, които могат да бъдат направени, е първо компанията да разбере как тя в момента със своите дейности създава негативни влияния върху климата…”

 

Споменати в епизода “Няма план Б за планетата с Люси”:

  1. Уебсайтът на PlanA: plana.earth
  2. Уебсайтът на книгата “How Bad Are Bananas?”: howbadarebananas.com

 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите