Женските общества и FemGems Club с Дора - FEB Skip to content
NGOs
, Episode 2

Женските общества и FemGems Club с Дора

Дора Петрова

Гост
Polly Desheva Host Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

Продължаваме срещите с вдъхновяващи жени предприемачи като тази седмица пускаме епизода ни с Дора (a.k.a @moreofdore).

Дора е креативен директор, който без да планира се превръща в предприемач, стартирайки първо подкаста за жени предприемачи от цяла Европа (и свят) FemGems и тази година започва менторската/обучителна програма, или както тя я нарича “result-driven support system” за прохождащи жени предприемачи: FemGems Club.  

Дора и Поли (FEB) се запознаха това лято и някак логично като инициатори на общества от жени предприемачи, макар на различни пазари (FemGems се основава в Германия и обхваща предприемачи от цял свят и Европа, докато FEB е фокусиран на локално ниво в България), доста си паснаха и логическата симбиоза и нужда от разказ по темата се роди мигновено. Оттогава разказваме в Инстаграм и плануваме да ви разкажем повече и в детайл и ето, че дойде този момент. И тъй като си идва скоро времето за новогодишни цели, нови приключения и планове за развитие, точно в правилния момент се включваме да разкажем за програмата и да вдъхновим още хора да участват в нея. Първата крачка към успеха е… еми да се престрашиш да направиш крачката, просто :) А FemGems е “мястото”, където да намериш подкрепа като жена предприемач от опитни себеподобни, които вече са минали по пътя. Гледайте епизода, за да чуете в детайл за FemGems Club, за женските общества и за това какво е да си жена предприемач, колко е важно да продължаваш да бъдеш такава и да има още много други, които да се вдъхновят да… бъдат :)

Линк към програмата тук.

Дора разказва за burn-out-а тук.

 

Цитати от епизода:

“Много сме далече от равен старт, така че тези инициативи имат за цел да предложат равен старт.”

“Наистина е една огромна стъпка напред за един мъж да каже, че осъзнава, че вижда, че може да се ангажира с проблем, който той не се чувства директно засегант. И да стигне до момент, в който да осъзнае колко Е засегнат и той като мъж, защото мъжете също искат равенство… Можем да постигнем мисията, към която се стремим само с помощта на мъжете.”

“Може би първия момент, в който изобщо забелязах, че има нещо нередно беше, когато в 11ти клас заминах на обмен в Германия… навлязах в едно типично немско общество и запърви път видях наистина равно разпределение на ролите между мъж и жена”

 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите