S2E1: Продуктивност и създаването на FEB с Поли | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Art / Design, Services, Technology
, Episode 1

Продуктивност и създаването на FEB с Поли

Polly Desheva Host Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Гост
Eli Female Entrepreneurship Bulgaria

Ели Николова

Хост

Споделете този епизод:

Втори сезон обръщаме ролите и Поли е гост, а Ели – хост. Поли е основател на web студио Webdesh, инициатор на FEB групата наред с други интересни проекти и инициативи.

Цитати от епизода:

За FEB общността 1 год. от създаването й: “Усещането ми е като за един стар приятел, с който си много близък и се виждаш рядко. И когато се видиш с него, се чувстваш сякаш никакво време не е минало… и можеш да му кажеш всичко, без притеснения.”

За филма “The Social Dilemma” & защо “fake-news” темата й на сърце: “Когато стартира интернет и започнахме по-масово да го ползваме, едно от основните качества беше как да търсиш информация; сега да отсяваш информация, тъй като тя е твърде много, е едно от най-ключовите неща.”

За продуктивността с любов:  “Това да си организиран и продуктивен, резултатът от него на дневна база се вижда, ако не си. Тоест ако не работи добре. Ако работи добре, си береш плодовете с удоволствие обаче по-дългосрочно.”

За психологията и джаджите: “По някакъв извратен начин, ние хората имаме чувство на сила, че сме много powerful, когато управляваме някакви механични устройства и те работят за нас.”

Какво би казала на 20 годишното си аз?: “Каквото си мислиш, че трябва да започнеш, просто го започни. Първо, няма какво да губиш. Какво от това? Най-много да научиш нещо по-бързо. За къде се туткаш? Колкото по-малко ти пука какво другите мислят за теб, толкова по-добре. За теб най-важното е ти да се харесваш като човек и с възрастта започваш да го осъзнаваш все повече. Все повече твоето мнение за себе си е много по-важно отколкото чието и да било друго. Какво от това, ако някой те харесва или не те харесва? Светът е такъв. И това няма знчение. Най-много да те спира да бъдеш смел и да правиш това, което искаш, което е чисто и просто загуба на време. Стига си си губила времето в това да се чудиш, какво мислят хората за теб. Няма никакъв смисъл.”

 

Още в епизода ще чуете:

  1. Поли разказва за своя път в предприемачеството – как започва, къде се проваля и какви са уроците.
  2. Доку-филмът “The social dilemma” по Netflix и защо си трие фейсбук акаунта
  3. Privacy & fake news
  4. Productivity tips & hacks на теория и практика – Parkinson’s Law, Pareto и други
  5. Как и защо инициирахме FEB групата и как се развива 1 година по-късно

 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите