Еп. 9: От "поет" до тех предприемач с Галя | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Technology
, Episode 9

От "поет" до тех предприемач с Галя

Галя Йорданова

Гост
Eli Female Entrepreneurship Bulgaria

Ели Николова

Хост

Споделете този епизод:

Предпоследният епизод от сезона ни среща с Галя Йорданова, съосновател на Gaida.ai – технологична компания в сектора с недвижими имоти, включваща най-интересния проект enoti.bg. С Галя си говорим за образованието ѝ в INSEAD, силата на networking-а и богатството да имаш ментори, как се набират инвестиции и правят пивоти, както и много други интересни неща.

Повече за Галя: Започва кариерата като криминален журналист в групата на Капитал. След това около десет години работи за големи инвестиционни проекти в Commercial Real Estate. Има няколко старта на компании с различен успех. Живее известно време във Франция и Великобритания, завръща се в България, за да създава бизнес около технология и изкуствен интелект. Има две деца, на 2 и 3 г., и уникален съпруг, който се занимава с management consulting и живее между три държави.

За fundraising процеса:

“Аз пари не взех, но бизнесът взе, много е важно човек да може да се дистанцира и да осъзнае, че парите се дават на нещото, което гради, и то ще върне пари на всички.“

“Да не те познават някъде и да се появиш и да чакаш да те финансират е голяма грешка. Трябва да имаш история. Ако някой смята, че ще fundrais-ва някога, съветвам СЕГА да се обади на фондовете и ангелите, да се запознае с тях, да каже какво прави, ще чуе първоначален feedback, сигурно няма да е последен, да им се обади след месец отново. Networking с инвеститорите е много важно. Най-доброто време да получите пари, е времето, в което не искате пари.”
 

Повече от епизода:

  1. Програмата Dare to Scale тук
  2. Какво означава да си “поет” в INSEAD
  3. Кои са менторите на Галя и нейния бизнес
  4. Как правиш пивод в компаниятта
  5. Как поддържаш добра мрежа от контакти
  6. Какви данни “произвежда” твоя дом и как да ги упрвляваш ефективно
  7. Каква е формулата за успешна бройка founders

 

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите