Еп. 8: Бъдещето е/на отговорния туризъм с Лаура | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Coaching / Training
, Episode 8

Бъдещето е/на отговорния туризъм с Лаура

S1E8-Laura

Лаура Славов

Гост
Eli Female Entrepreneurship Bulgaria

Ели Николова

Хост

Споделете този епизод:

В 8ми епизод ни гостува Лаура Славов, която на 17 годишна възраст заминава да живее и учи в Холандия, а 8 години по-късно се завръща в България. От малка обича да организира разни неща – пътешествие за семейството, събитие по народни танци, после йога ритрийти, а сега преживявания с Balcanic.
Ето нещо интересно, което ни казва Лаура за професията “предприемач”: “От 20-годишна съм предприемач и имам зад гърба си точно толкова успешни проекта, колкото и провалени.” Сред успешните са още: – B.quietйога учител

Цитати:

“Ако можеш да си го представиш, можеш да го направиш.”

Как може да промотираме отговорен туризъм?

“Надяваш се с личен пример да вдъхновиш другите и да видят, че не е толкова трудно, важно е да покажеш, че е възможно и не е въпрос на финанси. А е нужно малко повече гъвкавост, за да намериш алтернативи.”

На кедровата ядка ѝ отнема 1 месец да стане 1 см. Да не говорим как става 30 м. дърво. Всяко нещо си отнема време. Когато знаеш къде ти е коренът, на сърцето му е по-лесно да се движи в пространството.

Повече за какво си говорим:

– Носталгията по дома – Що е то отговорен туризъм? – Предизвикателствата в това бизнес партньорът ти да е и партньор в живота – Плюсовите да имаш ментор в бизнеса – Силата на journaling-а (Ели спомена за “The five minutes Journal”) – Книга за йога: Yoga Sutras of Patanjali

Повече за Лаура:

По специалност завършва Европеистика и Бизнес Администрация – два бакалавъра в два различни университета. Иначе освен кратката си кариера в банка, не е работила по специалността си.

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.

#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите