Еп. 7: Пътешествие към шаманизъм със Зори (част 2) | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Coaching / Training
, Episode 7

Пътешествие към шаманизъм със Зори (част 2)

Зори Томова

Гост
Polly Desheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

В този епизод продължаваме разговора ни от миналия път със Зорница Томова, която е Purpose Alignment Coach (за да разберете какво е това, чуйте в епизода ;)) и основател на обществото Connection Playground. Във втора част говорим повече за това какво е шаманизъм, различни практики със стумулиращи вещества, Перу и Гватемала в по-голям детайл. 

Историята на Зори тръгва от България, през Англия, Румъния, Бали, Перу и Гватемала като тя споделя пътя, който е изминала от предприемачество и нейния консултантски бизнес 42 Ideas, Start It Smart, до откриването на шаманизма, coaching-a вече в съвсем друга посока и разнообразни практики по различни краища на света.  

 

Цитати от епизода:

“… Първият ми досег с духовността е шаманското пътуване. И винаги ме е теглило натам, към връзката с природата, защото за мене шаманизма има адски много общо с просто начина, по който ние си се отнасяме с природата и божествеността на природата, все едно вместо това да имаш отделен Бог, който е някъде отгоре на някой облак, вместо това божественото в природата е вътре в нас и около нас.

 

“… Има много различни вкусове в различните култури, във всяка страна като отидеш си имат някакво друго название за това какво е това, кой е тоя човек. Това е човекът, който, най-общо казано, дори на български, е “вещица”. Вещица идва от вещ, което значи някой, който знае и това значи човекът, който знае и който, когато хората имат някакъв проблем, дали е психически, дали е физически, дали е духовен, личен и т.н., отиват при този човек.

 

Споменати в епизода “Пътешествие към шаманизъм със Зори”:

  1. Уебсайтът на Connection Playground, където можете да оставите имейла си и да получавате интересни новини за практики и събития: connectionplayground.org.
  2. Фейсбук страницата на обществото Connection Playground: @ConnectionPlayground.

П.П. Все пак, бихме искали да припомним, че този епизод има за цел да забавлява и информира – не дава медицински съвети. Епизодът не цели да промотира каквито и да било медикаменти или практики. Що се отнася до вашето здраве или преди да започнете дадено лечение – винаги се консултирайте с вашия лекар. 

И да добавим тук, че наскоро попаднахме също и на епизод от поредицата на Netflix, наречена UN(WELL), който застъпва именно Ayahuaska, показващ разнообразни страни и гледни точки за ситуацията около това вещество и индустрията около него. Затова решихме, че може да ви е любопитно. Тук намерихме трейлър на цялата поредица, а епизодът, който споменаваме е в сезон 1, епизод 5.

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите