Еп. 5: Бизнес с добавена стойност с Нушa | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Marketplace, Physical Products
, Episode 5

Бизнес с добавена стойност с Нушa

Nusha Female Entrepreneurship Bulgaria

Нуша Спирова

Гост
Eli Female Entrepreneurship Bulgaria

Ели Николова

Хост

Споделете този епизод:

В пети епизод на FEB Нушето разказва как благодарение на Covid-19 развиват нови продукти и услуги, как кризата ни помага да станем по-силни като общност, какъв е смисълът да правиш бизнес и как “жонглираме” в живота с няколко шапки на глава.

“Ако един бизнес се придържа към своята мисия, може да създава много продукти и услуги, без да изневерява на себе си. При добър екип, никоя криза не може да ни уплаши.”

“Можем да кажем, че сме постигнали нещо, за което говорят цифри, факти и резултати, но и стойност, която сме донесли на средата и с която хората ни свързват. И само за това си струва (да правиш бизнес).”

 

Още интересни цитати от разговора ни с Нушето:

“Какво всъщност е предприемачеството за мен? Това нещо го носиш, то не се учи, това не е магистърска програма, не са книги, носиш го в ДНК си – това е твоята прозорливост да създаваш от проблемите възможности.”

“Всичките неща, с които съм се занимавала или ще се занимавам най-вероятно в бъдеще, ще покажат, че България е супер яка. Супер хубаво място да правиш неща, да се осмеляваш, да рискуваш.”

“Децата трябва да стават част от нашия живот, а не обратното.”

“Човек трябва да умее да бъде 100% отдаден в различните ситуации, в които го поставя живота.”

 

Както и любим цитат от българския писател Владимир Зарев:

“Бъди” – много е важно да бъдеш, дали най-добрият пример, или най-добрият вариант в очите на твоето дете/екип. Просто да бъдеш, тук и сега на 100%, да живееш за момента. Сегашният момент е най-важният момент.

Повече за какво си говорим:

  1. Кампанията на Cactus Lab: Mystery Plant Box
  2. Как ролите в екипа се допълват и как да преговаряме на sales срещи
  3. Силата да казваш “не”
  4. Споменати Ted Talks: A Play Manifesto: Steve Keil at TEDxBG, Reasons to stay, reasons to go: Yordan Zhechev at TEDxBG,
  5. Как да живееш тук и сега и да бъдеш фокусиран в момента – Ели (отново) говори за @headspace
  6. Примери за това как бизнесът си помага по време на пандемия и какво подкрепя Нуша: DREKKA, metta, MIAM, егоист, Go Guide

Повече за Нуша:

Нуша Огнянова е съосновател на компанията за интериорно озеленяване и иновации Botanic Lab, основател на градската лаборатория за преживявания с растения Cactus Lab, съавтор на предаването “Кариера за теб”, съосновател на бранда съвременен български интериорен текстил Lambent.

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите