Еп. 3: Номади и изкуство с Al Nik | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
Art / Design, NGOs
, Episode 3

Номади и изкуство с Al Nik

Al Nik Female Entrepreneurship Bulgaria

Al Nik

Гост
Polly Desheva Host Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

Третото ни видео е с Алекс, a.k.a. Ål Nik (@everhooder), илюстратор и част от борда на Nomadways. Алекс има широк опит с основаване на различни инициативи и бизнеси, включително стартъпа Eventyard, бара FlipFlop, а последните години предимно се фокусира върху маркетинг и изкуство чрез музика, илюстрации, визуално фасилитиране и асоциацията Nomadways. Също така, вижте виртуалната изложба Illustration Pop-Up Vol. 3 Online Exclusive, в която тя участва.
 
Nomadways се състои от екип от четири жени от три държави – България, Франция и Италия. Асоциацията дизайнва и организира най-различни работилници и тренинги за хора, които искат да разширят уменията си и се интересуват от изкуства, образование, работа с млади хора и социално предприемачество. Алекс споделя

“Гледаме да събираме такива разнообразни индивиди на едно място и да им осигурим методи и пространство за експериментиране.”

“Аз от много години харесвам работата от разстояние. Смятам, че тя трябва да бъде достъпна за хора, чиито ритъм на живот има нужда от такава работа… Много компании не са отворени да я тестват – те сега са принудени да го направят. Може пък home office да започне много повече да се практикува. Много хора ще са щастливи от това нещо.”

 

Полезни линкове, които споменаваме мимоходом в разговора в епизода “Номади и изкуство”, хоп:

  • За екипи, които имат нужда от онлайн офис, Slack е топ
  • Онлайн бяла работна дъска  тук
  • Приложения за рисуване, които ползва са: вектор – Concepts & пиксел – Procreate

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната.
 
#febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups
 

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите