Еп. 7: За равните права с Жени Вучева (от фондация Окрилена) - FEB | FEB - Amazing Community Stories Skip to content
NGOs
, Episode 7

За равните права с Жени Вучева (от фондация Окрилена)

s3e5-jenny.

Жени Вучева

Гост
Polly Desheva Female Entrepreneurship Bulgaria

Поли Дешева

Хост

Споделете този епизод:

В този епизод гост е Жени Вучева, с която нищим всичко що се отнася до равноправието като практики, статистики и различното им разбиране в различните части по света, а и дори до обичаите у нас.

За епизода: 

Жени е основател на фондация „Окрилена”, първият образователен портал за равноправие и домашно насилие в България: https://www.okrilena.com/ Накратко Жени разказва за себе си: “Имам две бакалавърски степени – комуникации и история на изкуството. След като завърших работих в сферата на маркетинга и посредством това се запалих по устойчивото развитие и модната индустрия. Допринасям към нестопанския сектор в България чрез неправителствената организация за равнопоставеност между половете, наречена „Окрилена“, основана през 2020. В момента живея в Париж и следвам магистър Sustainability Transformation в ESSEC Business School. Занимавам се основно със социалния аспект на устойчивото развитие, който се изразява в diversity, equity and inclusion в частния и публичния сектор. В момента работя и като външен консултант за L’Oréal върху проект, свързан с разнообразност, равнопоставеност и включване на различните хора в кампаниите на NYX Professional Makeup.”

За FEB:

Female Entrepreneurship Bulgaria е общество от жени предприемачи, развиващи бизнес и подкрепящи се в своите инициативи, проекти, цели и предизвикателства. FEB Community Stories цели да разкаже нашите истории, споделя знания и опит и да запознава обществото с женските бизнес примери от и в страната. #febcommunity #femaleentreprenership #femaleowners #femalebusinessowners #womenentrepreneurs #bulgaria #femalestartups

Споделете този епизод:

FEB | Community Stories

Разгледай епизодите